Bij u in Hoevelaken

Hoe kunt u meedoen aan het project 1000 ogen Hoevelaken

Hiernaast ziet u een kaart met daarin gebieden ingekleurd. Elk gebied bevat een eigen whatsapp groep. Wanneer u op de kleur klikt waarin uw straat valt, dan krijgt u te zien bij welke groep u terrecht kunt. Wilt u in/uit zoomen op de kaart dan kunt u op de plus of de min drukken. Wilt u de kaart in een groter scherm zien dan kunt u op de vier hoekjes rechtsboven in het scherm klikken. Er zijn in totaal 23 groepen en nog steeds komen hier groepen bij. Wilt u ook beheerder worden van een groep? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldingsformulier in het onderste tekst veld. Is uw straat niet ingekleurd en valt deze ook niet binnen 2 groepen neemt u dan contact op via onze contactpagina.
Inschrijven voor 1000 ogen project Wanneer u een steentje bij wilt dragen aan het veiliger maken van uw buurt, dan kunt u zich inschrijven voor het 1000 ogen project Hieronder vind u het formulier wat u kunt invullen om mee te doen. Vul al uw gegevens in incl uw postcode en het formulier zoekt automatisch de groep op waar u onder valt. Wanneer u op verstuur klikt krijgt deze groep automatisch bericht en zal er contact met u worden opgenomen. Onderaan het formulier vindt u een tekstveld voor eventuele extra informatie.

Wanneer het aanmeldformulier niet correct wordt weergegeven, dan kunt u zich ook aanmelden via deze link.

Wilt u zich aanmelden voor beheerder dan kunt u dit doen via het aanmeldformulier beheerder.

 

Voorwaarden voor deelname

 • Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar.
 • Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd in Hoevelaken.
 • WhatsApp is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt.
 • Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting: – S =Signaleer – A = Alarmeer 112 – A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen. (Alleen actuele meldingen) – R =Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon (Let hierbij op uw eigen veiligheid)
 • De bedoeling is dat we van de verdachte persoon zijn plannen verstoren (“zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.
 • Laat door middel van een WhatsApp bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112 meldingen. Bel wel opnieuw wanneer u een aanvulling heeft op het signalement, of meer informatie over bijvoorbeeld een vluchtroute.
 • Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.
 • Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
 • Gebruik deze WhatsApp-groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/ privéberichten.
 • Elke WhatsApp-groep heeft één beheerder. Dit is de persoon waar u zich kunt inschrijven voor de WhatsAppgroep.
 • 40 deelnemers per groep is de richtlijn bij het 1000 ogen project. Bij meer leden moet een nieuwe groep aangemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de 41e persoon die zich bij een WhatsApp-groep wil aansluiten.